maanantai 24. lokakuuta 2011

Maailman parhaat letut

Eilen illalla leikin kodin hengetärtä, kaivoin esille äidiltä perityn vanhan keittokirjan ja taioin ison kasan lettuja kahdelle nälkäiselle miehelle. Ja itselleni tietty.
Ylitin omatkin odotukseni täysin, sillä aiemmin tekemäni letut ovat aina olleet melko keskinkertaisia. En tiedä, onko käyttämieni reseptien vegaanisuudella ollut osuutta asiaan. Äidin keittokirjan reseptit ovat taattua laatua, joista osa on vuosisatoja vanhoja. Niillä siis soisi onnistuvan. Näitä lättyjä ei tehty kaloreita miettien, vaan aidoista, perinteisistä aineksista. Jaan reseptin kanssanne ja suosittelen tätä lämpimästi akuuttiin letunhimoon.


Maailman paras lettutaikina:

3 luomumunaa
1 tl ruskeaa ruokokosokeria
2 tl merisuolaa
1 l punaista maitoa tai tinkimaitoa
2 dl vettä
1/2 dl sulatettua luomuvoita
4 1/2 dl luomuvehnäjauhoja
voita paistamiseen

Munat ja sokeri vatkataan, muut ainekset sekoitetaan joukkoon ja taikina saa seistä tunnin viileässä. Paistinpannu kuumennetaan ja lätyt paistetaan siinä. Tarjoa vaahterasiirapin, kermavaahdon ja suklaarouheen kera.

-Otavan Kotiruoka, 43. painos vuodelta 1982

3 kommenttia:

  1. No nyt on lättäritaikina jääkaapissa, tarkoitus herkutella sateisen kesälomaillan kunniaksi <3! Kiitos reseptistä! Marja kommentoi.

    VastaaPoista
  2. Oikein mainio tapa viettää kesäiltaa! Hyviä herkutteluhetkiä :)

    VastaaPoista



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...